Eten

Wat mag je nu allemaal eten en wat niet?

Wel

  • Gepastaurideerde kazen (staat meestal vermeld op de verpakking)
  • Goed doorbakken vlees
  • Tonijn in blik 
  • Max 2x per week doorbakken vis (anders krijg je teveel dioxines binnen)
  • Wat met beleg? Alles wat voorverpakt is mag wel. (Omdat deze bewerkt zijn naar houdbaarheid, alle bacteriën zijn in de maak processen waarschijnlijk al dood)
  • Ijsjes voorverpakt mag zeker wel! Enkel ambachtelijke is geen goed idee omdat het vers gemaakt is en bacteriën kan bevatten.

Over mosselen en garnalen wordt vaak gezegd dat het niet mag, ook dit is een fabel. Je mag ze dus met veel smaak en goesting opeten (garnalen zijn altijd gekookt verpakt dus zijn de bacteriën doodgekookt).  

Rauwe groenten is ook een moeilijke, het mag als je ze goed proper maakt en je voor jezelf beslist of ze er goed schoongemaakt uitzien als je ergens gaat eten.

Niet

  • Rauwe vis
  • Licht gebakken vlees of vis
  • Gerookte zalm en haring (beter niet, kan bacteriën bevatten)

Best vermijden 

  • Cafeïne
  • Alcohol
  • Diëten (je kindje en lichaam hebben nu alle voedingsstoffen nodig)

Mensen zeggen vaak, eet maar goed want je moet nu voor 2 eten. Dit is een fabel! Je moet gewoon de hoeveelheid blijven eten als voordien, je gaat misschien wel sneller terug honger hebben en veel willen drinken (veel drinken is zoiezo een goed voornemen, zo is de kans op een blaasontsteking kleiner).